Як проходить дистанційне навчання в школі?

Тренд на дистанційне навчання виник багато в чому через пандемію коронавируса. Масові скупчення людей лише збільшували темпи поширення інфекції. Люди розділилися на два табори — противники і захисники дистанційного шкільної освіти. Відзначимо, що дистанційні форми навчання вже давно застосовуються у вищих навчальних закладах та приватних освітніх центрах (наприклад, мовні курси). Дистанційна школа Jammschool https://jammschool.com.ua/ пропонує сучасні програми віддаленого освіти дітей з 5 по 11 класи.

На жаль, дуже багато сучасних батьків не бажають (а частіше — не вміють) виховувати свою дитину, перекладаючи цей тягар на очну школу. У випадку з дистанційною освітою саме батьки повинні зайняти місце класного керівника і психолога.

Типовий навчальний день в дистанційній школі

Типовий навчальний день в дистанційній школі

Батьки повинні сформувати для дитини новий режим дня. Причому даний виховний етап повинен проводитися з роз’ясненнями тимчасових рамок, заборони відкладання справ «на потім».

Саме в такому ключі в дитині і слід розвивати самодисципліну.

Для відвідування уроків дистанційній школи учень повинен мати у своєму розпорядженні комп’ютером з мінімальною обчислювальною потужністю і стабільним доступом в Інтернет:

  • навчальні матеріали поставляються онлайн (безпосередньо пояснюється учителем по відеозв’язку) і офлайн (викачуються лекції, приклади розборів конкретних завдань і т.д.);
  • присутність / відсутність / запізнення учнів відзначається в журналі автоматично;
  • у батьків завжди є доступ до оцінок дитини і зауважень вчителя.

Дистанційно проводяться і контрольні роботи. Але атестації (іспити) в окремих дистанційних школах проводяться в очній формі.

Головний мінус дистанційної освіти

Головний мінус дистанційної освіти

Противники «дистанційки» наводять як основний аргумент відсутність можливості соціалізації дитини. Адже немає типових шкільних змін, де однокласники спілкуються один з одним.

Соціалізація на дистанційній формі навчання забезпечується за рахунок відвідування секцій і гуртків. Такий підхід додатково розвиває дитину і забезпечує спілкування з ровесниками в повному обсязі.

Безумовно, для успішної та ефективної соціалізації діти повинні спілкуватися один з одним, обличчям до обличчя. Спілкування в Інтернеті для вирішення цього завдання не підходить.

У відео Олег Василевський розповідає про 5 кроків, на яких вибудовується освітній процес в Jammschool:


Оставить отзыв

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *