Як вибрати насіння кукурудзи та як правильно їх посадити?

При виборі посівного матеріалу необхідного особливу увагу приділити відповідності кліматичних умов. Нагадаємо — багатий урожай кукурудзи може скласти лише в разі, коли посіви розташовуються на відкритій, добре освітлюється місцевості. Важливо виключити протяги і потужні пориви вітру. Крім того, якщо висадка кукурудзи здійснюється з прицілом на подальше культивування (частина качанів з урожаю піде на насіннєвий матеріал), забороняється використовувати гібридні сорти кукурудзи.

На сайті https://lnzweb.com/ru/corn Ви зможете придбати насіння кукурудзи на вигідних умовах. Важливо розуміти, що врожайність багато в чому залежить від методу і технологій обробітку культури. Навіть ідеальний насіннєвий матеріал не може без належної уваги з боку фермера забезпечити високу врожайність.

Терміни висадки

Терміни висадки

На розсаду насіння кукурудзи висаджують в середині квітня. В середині травня розсаду пересаджують у відкритий грунт. Важливо, щоб грунт був родючим і увлажённой. Якщо грунту відчувають нестачу корисних речовин, настійно рекомендуємо ще з осені внести гній.

В подальшому також будуть потрібні підгодівлі. Добрива також доступні на сайті lnzweb.com. Сорти, які є найбільшим пріоритетом для вирощування з метою збору багатого врожаю:

  • стерлінг;
  • піонер Ф1;
  • Кларіка;
  • Анастасія.

Головна небезпека при вирощуванні кукурудзи — перехресне запилення. Наявність інших кормових культур в безпосередній близькості від кукурудзи категорично неприпустимо. Це на корені занапастить урожай.

Чи варто виконувати штучне запилення?

Чи варто виконувати штучне запилення?

Якщо Ви хочете отримати важкі, соковиті качани і міцні насіння, настійно рекомендуємо застосовувати практику штучного запилення.

Таких процедур потрібно кілька (не менше трьох). Коли починається масове цвітіння, фермер повинен струсити з мітелок пилок у відро або будь-яку іншу подібну ємність (матерчатий мішок, наприклад). Проводити штучне запилення рекомендується в ранкові години. Нехай роса зійде, але денна спека ще не настане. Зібрану пилок за допомогою кисті або щітки наносять на зав’язуються нитки качанів.

Дивіться також:

У відео надано рекомендації щодо збільшення врожайності кукурудзи:


Оставить отзыв

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *